Gânduri din mai multe întâlniri


🙂 Învață să iei de la oameni și de la întâlnirea cu ei ceea ce e de luat nu ceea ce ai visat că ai vrea să primești. Și învață să iubești oamenii pentru ceea ce sunt, pentru cum sunt, nu după cum îți imaginezi tu că ar putea fi.

🙂 Dăruiește celor care sunt pregătiți să îți primescă darul. Adică, investește în relațiile în care vezi pe chipul celuilalt bucuria de a primi.

🙂 Ușile închise sunt de cele mai multe ori așa nu pentru că tu ești de neprimit ci, pentru că dincolo de acea ușă, stă un suflet care încă nu a aflat că merită să trăiască frumos. Nu pierde timp și energie cu un vis. Realitatea încă te mai așteaptă să te bucuri de ea și să o trăiești.

🙂 Cereți iertare dacă ai greșit, repară ceea ce e de reparat și nu mai repeta niciodată greșeala aia. Gândește-te: nu poți să spargi capul unui om, să îți ceri iertare, să îl pansezi și a doua zi să i-l spargi din nou.

🙂 Învață să te bucuri de ceea ce există în viața ta, de ceea ce este bun. Celelalte, alea mai puțin bune, nu vor dispărea în momentul în care începi să te bucuri dar sentimentul acela de recunoștință îți va da putere să rezolvi ceea ce e de rezolvat și să accepți ceea ce nu mai poate fi schimbat.

🙂 Fii rezonabil în cererile tale. Nu putem cere decât ceea ce putem și suntem dispuși să oferim.

🙂 Nu mai fugi de sinceritate. Am spus sinceritate, nu adevăr; ăsta e un cuvânt greu și îndelung discutabil. Dar sinceritatea este despre noi și felul în care ne simțim și cea ce ne dorim ori avem nevoie.

🙂 Nu pierde vremea regretând și învață să (te) iubești.

🙂 Fă-ți timp să stai de vorbă cu tine. Da, cu tine. Tu ești singura persoană cu care petreci 24 de ore din cele 24 ale fiecărei zile. E chiar bine să fiți prieteni.

🙂 Nu mai trăi pe fugă. Fii atent la fiecare pas și din când în când ia și o pauză pentru ca astfel să poți înțelege ce ai devenit, câte ai învățat din toate experiențele avute și de la oamenii întâlniți.

🙂 Înțelege că orice om reprezintă suma tuturor întâmplărilor din viața sa așa că „împrietenește-te” cu toate amintirile care au făcut din tine omul care ești azi.

Și dacă, totuși vedeți că nu puteți face schimbările pe care vi le doriți, nu puteți ajunge să trăiți viața pe care vi-o doriți, atunci apelați la un psihoterapeut. Nu vă faceți zbuciumul mai mare că până la urmă o să ajungeți precum casa din imagine căreia i-a fost răpită frumusețea de prea multul mister 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.