Întâlniri


Poți să greșești, noi toți inevitabil greșim, dar important este să nu greșim în momentele în care contează cel mai mult.

Poți sa lipsești de la o cafea dar nu poți lipsi când omul ăla (care te-a așteptat să vii la cafea) e pe pat de spital sau are pe cineva drag bolnav și tu sa nu fii acolo, lângă el.

Poti să uiți să îi spui lamulțiani în ziua respectiva dar nu poți să uiți să vii să îl ții de mână când totul în jurul său se năruie. Sau, cum mi s-a întâmplat mie când i-am făcut pomenirea de 40 de zile bunicii mele, fostul soț își făcea concediul în Italia și îmi mai trimitea și poze.

Poți să faci glume și bancuri tot timpul dar nu poți să nu răspunzi unui mesaj din care înțelegi că poate tu ești singurul om care poate ajuta un alt om aflat într-o situație disperată.

De fapt, cred că poți să fii om de fiecare dată când alegi să fii doar că, se pare că, diferența o face felul în care fiecare a înțeles ce înseamnă să fii om. Nu cred să avem aceeași definiție pentru ceea ce înseamnă „să fii om” și de aici se formează o sumă de probleme. Poate că de aici putem să începem cu o schimbare aducând la același numitor semantic o expresie atât de uzitată. Să fii om cu cineva sau să fii om pentru cineva atunci când totul pare să nu mai aibă sens poate fi un bun început. Să înveți să întrebi: „Eu cu ce pot să te ajut?”.

Fiți atenți în momentele esențiale ale vieții, fiți atenți la viața ce se derulează în fața voastră ca să puteți să vă dați seama care sunt momentele ei importante și așa o să ajungeți să nu mai ratați momentele în care cea mai bună parte din voi se întâlnește cu partea cea mai bună din celălalt.

Photo by lalesh aldarwish on Pexels.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.