Urare


Nu poți celebra viața, darurile ei de zi cu zi fără a deveni conștient(ă) de toate prin câte ai trecut. Doar rezultatul de azi, lipsit de legătura evenimentelor anterioare, va părea a fi lipsit de consistență. Bucuria trăită azi este legată de neajunsurile sau nefericirile de ieri care au creat în mine determinare și încredere că pot reuși, că îmi pot face viața frumoasă. Fără a conștientiza legătura intrinsecă dintre ce am fost, cine sunt și ce îmi doresc să devin totul pare a fi doar un zbucium nesfârșit și inutil.

Lacrimile de ieri sunt cele care au udat bucuria de a trăi care fusese uitată într-un colț de suflet prăfuit și întunecos. Efectului purificator al plânsului i se datorează seninul frunții de azi. Iar dacă azi (re)descoperi că un colț al buzelor începe să ți se ridice schițând un zâmbet, nu rămâne ancorat în lacrimile de ieri. Ele au avut și ele rolul lor de a curăța, iar azi este o alta zi. Dacă azi este frumos sau cald sau bine, liniște sau bucurie este pentru că asta ți-e dat să trăiești azi. Nu uitați că nimic nu este perfect rău, nimic nu este perfect bun pe lumea asta.

Învățați să celebrați viața și aveți încredere că nu este niciodată prea târziu să trăiți o viață frumoasă și armonioasă care, câteodată, poate fi un pic diferită de cea pe care v-ați imaginat-o. Deschideți ochii larg către sufletul vostru și ascultați ceea ce are să vă spună. Pentru asta este suficient să vă dați răgazul de a vă opri din alergătură, din calcule și presupuneri și să trăiți căutând frumosul și bunul fiecărei zile. Nicio zi nu este lipsită de bun sau de frumos, doar noi suntem cei care uităm să-l vedem furați fiind de încrâncenarea că nu este „totul” sau nu este „perfect”.

Trăiți viața, trăiți bunul și frumosul din voi și din toți oamenii pe care îi întâlniți! Fără calcule și fără supoziții! Trăiți! Frumos și cald și bun dar mai ales trăiți AZI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.