Ce faci dacă află că nu există Moș Crăciun?


Cine nu s-a chinuit să ascundă cadourile pentru Crăciun încă din luna octombrie nu a testat suficient până unde îl poate duce imaginația și cât de bine își poate modifica expresia feței atunci când crede că a fost surprins pe lângă locul acela. Și, totuși, ce facem dacă află și trebuie să-i spunem „ceva”?

Îi spunem adevărul. Adevărul în care să se regăsească tot ceea ce Crăciunul reprezintă. Adică bucuria de a fi împreună, de a ne dărui unul celuilalt cadouri la care ne-am gândit cu mult înainte.

Bucuria de a face surprize dar și de a aștepta până în dimineața acelei zilei acel moment în care tot acest mix de sentimente este amplificat exponențial de bucuria ce o citim pe chipul celorlalți.

Știți ce mi-aș dori să le spuneți copiilor voștri?

Că Moș Crăciun este primul exercițiu menit să ne învețe că oamenii au nevoie de un vis pentru a face față realității. Că ideea de Moș Crăciun este singura minciună care nu ne face rău din simplul motiv că ne permite să ne păstrăm viu și prezent în viața noastră un tărâm al viselor și al speranței la care putem reveni ori de câte ori avem nevoie.

Că Moșul înseamnă să dăruiesc din inimă, înseamnă să vreau și să știu cum să fac asta, adică cu multă bucurie lăuntrică. Și, mai ales, că pot să îl aștept pe Moș dar pot fi și eu „Moșul” multor alți oameni dragi sau pe care îi văd prima dată în viață.

Că „a face pe Moș Crăciun” poate fi o manifestare a iubirii iar iubirea reprezintă singurul răspuns valabil pentru orice întrebare și singura atitudine care va crea legături între oameni.

Și să le mai spuneți că „Moș Crăciun” – ca arhetip – ne învață să trăim bucuria de a face daruri și că valoarea darurilor va fi întotdeauna dată de dramul de suflet ce a fost pus în acel cadou și nu neapărat de valoarea sa materială.

Spuneți-le așa, învățați-i să se raporteze așa la mirajul sărbătorilor de iarnă și vă garantez că asta va contribui la echilibrul lor emoțional și la formarea unei scări de valori care le va influența calitatea vieții și când voi nu veți mai fi.

Să aveți sărbători frumoase cu pace în suflet și armonie în familie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.