Când îți zâmbește sufletul


„Drumul spre Dumnezeu trece prin cel de lângă tine.” Emanuel Levinas

– Bună, ne zice o fată zâmbindu-ne familiar, cu bucurie.
Începi să o cauți prin fișierele din creier, știi sigur că ai mai văzut-o, nu poți spune cu siguranță unde sau când dar zâmbești larg și te bucuri de bucuria cu care ea se îndreaptă către tine.

– Am văzut că sunteți în Vamă și am zis că e musai să vin să vă salut.

– Iartă-mă da’ chiar nu știu de unde să te iau. Mi-e fața cunoscută dar…

– Am fost acum 3 ani la Cortul Terapeutic și mi-a plăcut foarte mult. De atunci vă urmăresc pe facebook. Și am început și terapia. După ce v-am cunoscut pe voi, m-am dus în orașul meu (n.a. evident că nu am să vă spun orașul) și mi-am căutat terapeut.

E, abia atunci să vezi cum simți că ai cel mai larg zâmbet. Dar ce spun eu? Atunci simți că îți zâmbește sufletul.

De parcă s-ar întoarce către tine, către omul de carne și oase, muritorul, carcasa asta vremelnică ce îl poartă prin lume și i-ar zâmbi ca să îi confirme că este pe drumul cel bun. E ca și cum i-ar spune că trupul ăsta, mintea pe care ți-ai mobilat-o cu cunoaștere împreună cu el, sufletul tău, formați un tot unitar. Eu cred că momentul în care ne zâmbește sufletul este momentul în care cunoaștem sentimentul împlinirii. Nu știu dacă neapărat într-un fel idealist, al împlinirii unei misiuni pe lumea asta dar, cu siguranță a lucrului bine făcut. Am mai spus-o și probabil că mă veți mai auzi spunând:

Eu cred că omenirea este ca un organism viu și fiecare om reprezintă o celulă a cestui organism. De aceea, cu cât vom fi mai mulți oameni cei care trăim în echilibru și armonie, reușind astfel să ne menținem sănătoși la minte și la trup, cu atât acest imens organism va putea să tindă către o stare de sănătate.

Cu cât vom înțelege că îngrijindu-ne unii de alții, oferind celuilalt din ceea ce avem și ceea ce suntem doar atunci vom putea spera că lume asta poate să devină mai bună.

Și, dacă îmi spuneți că perioada asta pe care o traversăm nu este cea mai potrivită pentru a începe să făurim planuri în acest sens, am să vă spun că visele nu vă sunt pe-atât de mari pe cât sufletul vostru ar vrea să fie.

dav

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.