Poveste veche


Când lucram în spitalul Bagdasar am putut să văd munţii de la fereastra cabinetului care era situat la etajul 8. Ştim că Bagdasar-ul este situat în deal şi faptul că eram la etajul 8 mă mai ridica cu vreo 25 de metri. La fel ca în multe alte dăți îmi aduc aminte că și în dimineața aia eram epuizată şi uimită că am ajuns cu bine şi eu și pacienţii la finele unei nopţi de coşmar. Ştiu că mi-am sprijinit palmele de pervazul ferestrei şi am încercat să mă uit cât mai departe în zare. Departe de locul în care abia încetasem lupta cu moartea, durerea, deznădejdea…

Bucuria de a zări munţii prin seninul dimineţii mi-a alungat toată încrâncenarea pe care o mai simţeam chiar dacă, după noaptea aceea, trăiam sentimentul clar că „învinsesem”. Atunci mi-am dat seama că viaţa este ca un roller coaster şi că atunci când suntem atenţi, putem găsi mici bucurii care să ne ajute să urcăm. Aşa am învăţat că uneori este bine să te uiţi dincolo de problemă ca să poţi zări locul frumos în care vei ajunge atunci când toate se vor fi terminat.

Mi-am dorit în multe alte dimineţi să mai văd munţii de la fereastra cabinetului dar nu s-a mai putut. Erau tot dimineţi în care aveam nevoie să cred în minuni ca să pot merge mai departe. Bucuria a fost şi mai mare când mi-am dat seama că pot să mă duc să îi văd. Şi m-am dus. Şi mi s-au părut altfel şi i-am simţit că sunt talismanul meu la care mă pot întoarce şi în gând dar şi fizic. 

La fel cum peste tot prin casă am scoici și cochilii de rapane care să-mi fure gândul preț de o clipă și să mă ducă fix la marea mea cea dragă.

Cred că pentru a nu ne pierde încrederea că ceva bun se poate întâmpla trebuie doar să ne amintim că frumosul există iar pentru asta avem la îndemână lucruri care nu sunt neapărat ilegale, imorale și nu (toate) îngrașă. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.