Ajută, nu arăta cu degetul


Cred că e suficient cât am arătat cu degetul unul către celălalt, e suficient câte cuvinte și gânduri ne-am adresat.

Ajunge cât ne-am lamentat că trăim într-o țară de proști. Dacă nu facem noi, ăștia „deștepți” nimic pentru ca ei să nu mai fie proști nici nu avem dreptul să-i arătăm cu degetul.

Dumnezeu (sau cine vreți voi să admiteți) nu ne-a lăsat deștepți pe pământ ca să putem să râdem de alții.

Toți cei care vă simțiți în stare să faceți ceva cu darul primit ar trebui de azi să vă apucați să faceți ceva concret ca în România să nu mai fie oameni care nu pot înțelege lumea în care trăiesc.

Și vă spun că există deja mulți oameni care o fac.

  • Azi mă întâlnesc cu un grup de tineri care sunt colegi la Vodafone și care au conceput un program, l-au pus la punct așa că, timp de 9 luni se vor întâlni cu elevii unui liceu din jud. Ialomița pentru a-i ajuta să promoveze bacalaureatul și să-și facă planuri de viitor.
  • În decembrie sau ianuarie plecăm cu Cortul Terapeutic la Rădăuți la solicitarea a două doamne minunate una care este voluntar și cealaltă, sora Felicitas, care are grijă de copii care sunt în risc de abandon școlar. Sora Felicitas ne-a rugat să venim la Rădăuți unde să stăm câteva zile pentru pentru a-i ajuta pe cei care îngrijesc copiii să-i înțeleagă mai bine, să le înțeleagă nevoile specifice vârstei dar mai ales pe cele legate de faptul că trăiesc în sărăcie, unii au părinții plecați din țară se confruntă cu probleme de care noi, ăștia deștepții, suntem cam feriți.
  • Duceți-vă și ajutați-l pe Valeriu Nicolae (https://www.facebook.com/valeriu.nicolae.39) care pe lângă că se luptă cu promiscuitatea din Ferentari acum se luptă și cu sistemul care l-a dat afară din școala unde-i învăța carte pe copiii de acolo.
  • Asociația „Ana și Copiii” ( https://www.facebook.com/anasicopiii.ro/) are în continuare nevoie de noi.

Concluzie:
Vă credeți deștepți aici în bula voastră dar nu faceți nimic ca celui de lângă voi să îi fie mai bine și vă așteptați să ne fie bine la nivel de popor?


Păi, vă spun doar atât: un popor este ca un organism viu și fiecare om reprezintă o celulă a acestui organism. Cu cât suntem mai multe „celule” care putem funcționa în parametrii optimi cu atât „organismul” va tinde către o stare de sănătate. Degeaba suntem „bine” o mână de oameni că vom muri stând cu talantul în buzunar pentru că nu am înțeles că înțelepciunea, cunoașterea trebuie dăruite mai departe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.