Iedera fricii


Ferestre nedeschise de mult timp precum sunt și sufletele multora dintre noi, cei care am uitat să ne aerisim de toate fricile si neîmplinirile, de toate acele „Mie nu mi se întâmplă nimic bun.”, „Eu nu am…” sau „Ce-o să fie dacă…”

Și, uite așa, crește „iedera fricii” peste sufletele noastre, ne învăluie cu totul și rămânem prizonierii propriilor gânduri care – de cele mai multe ori – sunt hrănite de noi încă de pe vremea când au fost doar un gest sau o vorbă sau un spate ce ne-a fost întors de catre un om care și el, atunci, se uita la noi și la ceea ce aveam de dăruit din spatele perdelei lui de iederă.

Partea proastă este că, vorba sau gestul acelui om noi le-am ținut la piept, le-am hrănit cu spaima și tristețea și ades cu ura noastră, i-am cântat cantece de răzbunare până când ele s-au făcut cât fereastra sufletului din spatele căreia am ramas să privim lumea. Lume care își continuă mersul nebăgând de seamă că, dincolo de iedera unei ferestre se afla un suflet care strigă fără glas:

„Hei! Ce mai faci? Vii des pe aici?”

Și, ce nu mai știe lumea este că pierderea unui suflet ce are atâtea de dăruit o face cu un dram de bunătate mai săracă.

De ce vă scriu toate astea? Pentru ca azi, cand am trecut pe langa fereastra asta ferecată, m-am gândit la toate sufletele cu care m-am întâlnit atunci când se hotarâseră să nu-și mai trăiască viața din spatele unor ferestre închise și acoperite de acea iederă a fricii. Știți ce mi-au spus aproape toți sub o formă sau alta? Că, încă de la început și-au dat seama că, tot demersul terapeutic a fost mult mai ușor decât își închipuiseră.

Poate includeți în curățenia de primăvară și o primenire a sufletului. Zic și eu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.